RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Analytikerne venter ny Ementor-opprydding

Sist oppdatert:
Analytikerne tror at den nye Ementor-sjefen startet jobben med en ny ryddepakke. Nå nedgraderes aksjen samtidig som det ventes svake tall. Enkelt spør om et nytt resultatvarsel er i gjære
De siste dagene har analytikerne igjen dratt frem Ementor-caset. Resultatet er ikke oppløftende.

Tre rapporter iMarkedet.no har sjekket viser at analytikerne venter at Ementor-sjef Jo Lunder vil servere markedet en ny ryddepakke til markedet nå tallene for første kvartal skal presenteres.

Det er dårlig nytt for den hardt pressede aksjonærsiden i Ementor.

Kutter og nedgraderer

Den kjente Fondsfinans-analytikeren Didrik Kjeldahl spør i sin oppdatering til kundene om det vil komme et nytt resultatvarsel fra Ementor.

Kjeldahl venter at driftsresultatet før avskrivninger (EBITA) i første kvartal vil ende på helelendige minus 40 millioner kroner. Konsensusestimatet til analytikerne ligger imidlertid på minus 10 millioner kroner i EBITA-resultat.

For aggressiv prising i outsourcingskontrakter, påsken og forventet svak dansk operasjon vil ramme første kvartalsresultatet, tror Kjeldahl.

Han nedgraderer Ementor-aksjen fra reduserer til en ren salgsanbefaling.

Men, han er ikke alene.

I en oppdatering går meglerhuset Carnegie også ut med en nedjustering av sine estimater. Meglerhuset beholder imidlertid sin underperform-anbefaling.

Også Carnegie tror at den svake utviklingen i Danmark fortsetter. Heller ikke den norske operasjonen går bra, mener Carnegie-analytikerne. Meglerhuset kutter EBITA-estimatet for første kvartal fra minus 6 millioner kroner til minus 20 millioner kroner.

Har dårlig tid

Alfred Bergs Morten Sundstø mener at Jo Lunder har dårlig tid.

– Markedet går bra og man må bli ferdig med interne prosesser. Jeg tror Lunder har fått vide fullmakter til å rydde opp. Han vil bruke førstekvartalstallene til å avgjøre hva som skal skje. Alt som ikke går i pluss vil selges, legges ned eller kraftig nedskaleres, sier Sundstø til digi.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere