RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler å binde strømprisen

Sist oppdatert:
Nordeas analytikere anbefaler kundene å binde strømprisen. Strømprisene fra tidligere år kommer ikke tilbake, hevder de. Prisnivået i hele Norden er på vei opp
Les også: Rekordlave vannmagasiner

– Vi mener det er fornuftig å binde fremtidige strømpriser nå, sier analysesjef Marius Lømo i Nordea Markets til Dagens Næringsliv.

Lømo og den finske kollegaen Roger Wessman i Finland har tatt for seg utviklingen i det nordiske strømmarkedet. De tror at prisnivået i det nordiske kraftmarkedet er på vei opp.

Lømo sier imidlertid til Dagens Næringsliv at det er for sent å binde strømprisen for denne vinteren.

– Det er allerede for sent. Faren for kald vinter er allerede innbakt i de faste strømprisene, sier han til Dagens Næringliv.

Nordea mener altså at prisbinding på lengre sikt er gunstig, til tross for at de langsiktige strømprisene for slutten av neste år og inn i 2005, er høyere enn gjennomsnittet de siste årene.

Lømo sier at kostnadene til kullkraftverkene vil øke nå kvoter på CO2-utslipp implementeres. Dessuten øker ikke produksjonen i samme takt som etterspørselen. Dette er årsaker til at analytikeren anbefaler kundene å binde strømprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere