RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler Acta før tall

Sist oppdatert:
Meglerhuset Carnegie anbefaler kundene å kjøpe Acta-aksjer før selskapet, med Simen Mødre i spissen, leverer tall for første kvartal. Sjekk hva meglerhuset mener kursen kan gå til her:
Carnegie er ute med en liten oppdatering til sine kunder der de anbefaler kjøp av Acta-aksjer før resultatet for første kvartal kommer.

Meglerhuset forventer et sterkt kvartal for spareselskapet, drevet av at flere eiendomsprosjekter nå blir ferdigstilt. Dermed forventes det at gebyr-inntektene vil renne inn i kassen.

For første kvartal forventer Carnegie at selskapet vil ha et resultat per aksje på 0,54 kroner, noe som er en oppgang på 50 prosent i forhold til samme periode året før.

Men Carnegie skriver at de høye marginene fra gebyrer på fond og eiendomsplasseringer ikke er bærekraftige på lang sikt. Carnegie skriver i notatet at Acta i dag har en margin på mellom 7 og 8 prosent på tegningsgebyrer.

Det konkluderes i notatet med at aksjen kan stige til 34 kroner per aksje, eller noe over 25 prosent fra dagens nivå. I skrivende stund omsettes aksjen til 28,25 kroner per aksje. Kursen har i løpet av dagen steget 4,6 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere