Gå til sidens hovedinnhold

Anbefaler Ådal-Sogn-traseen

– Miljø, plan og samferdselskomiteen landet på alternativ i egen bydel, fordi det berører færre boområder enn den alternative traseen i Mærradalen og Vestre Aker, ifølge Erik Skei (V).

NORDRE AKER: Lokalpolitikerne i Nordre Aker bydels miljø, plan- og samferdselskomité (MPS) har behandlet Statnetts to forslag til trasé for planlagte kraftinjer gjennom Oslo. Den ene fra Ringerike til Smestad, mens den andre fra Ådal, og som ender på Sogn.

Enstemmig

– MPS-komiteen gikk enstemmig inn for det siste alternativet, altså med stopp på Sogn, i egen bydel. Det kan synes noe paradoksalt å lande på et alternativ i egen bydel. Komiteen landet likevel på dette enstemmig fordi det berører færre boområder enn den alternative traseen i Mærradalen og Vestre Aker, forteller leder av MPS-komitéen, Erik Skei (V) til avisen.

Den foreslåtte traseen til Sogn er ikke ny.

– Statnett foreslår kun å erstatte dagens linjer på 300 kV med nye på 420 kV. Dette for å sikre kapasitet og gi forsyningssikkerhet frem mot det neste århundreskiftet. Selve tiltaket er helt nødvendig. Samtidig må både arbeidet og det endelige resultatet fremstå som minst mulig belastende, både med tanke på støy og inngrep i Marka, sier Skei.

LES OGSÅ: Høyspentkrig i Oslo vest

Vurdere nedgraving

– Vi har bedt om at man ser spesielt på traseen mellom Kikut og Sogn trafostasjon, med tanke på tilpasning og eventuelt nedgravning av kabel. Det siste må vurderes spesielt de siste kilometerne fra området nord for Sognsvann og ned til trafostasjonen på Sogn. Dette er et svært verdifullt friluftsområde, og det er viktig i forhold til beboere, ifølge Skei.

Han legger til at at komiteen også ber om at trafostasjonen på Sogn bygges inn slik at støyen reduseres eller elimineres, og at nedgraving av høyspentledning over Grefsenplatået, som er en del av regionalnettet, vurderes i forbindelse med disse arbeidene.

– Kan vi få til slike tiltak kan dette bli svært positivt, også lokalt, avslutter Skei.

LES OGSÅ: Dette skal vi vinne