RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler Aker Kværner etter presentasjon

Sist oppdatert:
Både DnB Markets og Norse Securities opprettholder sine kjøpsanbefalinger på Kjell Inge Røkkes Aker Kværner etter selskapets kapitalmarkedsdag i går
Meglerhusene oppsummerer i sine morgenrapporter Aker Kværners kapitalmarkedsdag i går.

- Gjennomgangstonen i mange av presentasjonene var fokus på å redusere kostnadene ved å flytte arbeid over til lavkostnadsland. Selskapet ga en detaljert gjennomgang av situasjonen for Philadelphia-verftet i USA. Det avgjørende for selskapets fremtid er om de klarer å sikre nye kontrakter, hvis ikke blir verftet avviklet. Hva slags kostnader dette vil medføre er uklart, men beløpet er minimum 500 millioner kroner, skriver DnB Markets.

Meglerhuset konkluderer slik: - I et bedret marked for investeringer forventer vi at selskapet vil se kontraktstildelinger fremover og opprettholder vår kjøpsanbefaling.

Norse Securities skriver at det ikke var store nyheter under presentasjonen.

- Philadelphias skjebne tolker vi vil bli et resultat av fremtidige forhandlinger, hvorpå vi forventer at Aker Kværner ønsker exit dersom prisen blir akseptabel, heter det.

Norse opprettholder sitt kursmål på 150 kroner.

Aksjen sluttet i går på 109,75 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere