RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler aksjeovervekt

Sist oppdatert:
Avanse Forvaltning anbefaler overvekt av aksjer, men flytte overvekten vekk fra Oslo Børs og satser på globale aksjer
Avanse fortsetter å anbefale overvekt av aksjer i sin månedsrapport for november. Det anbefales en nøytral vekt av obligasjoner, og en undervekt av pengemarkedet, på grunn av den lave flytende renten.

Men overvekten på Oslo Børs flyttes nå fra Oslo Børs, som har steget svært mye, til globale aksjer.

- Aksjekursene har steget kraftig hittil i år på forventninger om at selskapene vil forbedre sine resultater. Mens det ved utgangen av september var knyttet stor spenning til om analytikernes resultatforventninger ville bli innfridd, viste det seg utover i oktober at børsselskapene ikke bare leverte resultater i tråd med analytikernes forventninger – men til dels leverte bedre resultater enn det som på forhånd var ventet, skriver Avanse.

- Samtidig som flere av de store internasjonale konsernene presenterte gode kvartalstall, sendte de også ut signaler som analytikere og investorer tolket som oppjusteringer av tidligere meddelte resultatprognoser. Dette bidro til redusert usikkerhet, økt optimisme og følgelig til stigende aksjekurser på børsene, heter det.

Det pekes også på helt klare tegn til at den amerikanske økonomien nå er på riktig vei.

- Det lave rentenivået vil trolig virke positivt på aksjekursutviklingen da investorene i større grad vil plassere penger i aksjer. Vi mener at oppsvinget i økonomien vil fortsette, i hvert fall de nærmeste tre til fire månedene.

- Vi tror likevel ikke at veksten vil bli like sterk som i tredje kvartal hvor bruttonasjonalproduktet steg 7,2 prosent i USA. Ubalansene i den amerikanske økonomien – blant annet et stort underskudd på handelsbalansen - er fortsatt et usikkerhetsmoment som kan legge en demper på den videre kursutviklingen på børsene, heter det.

Et annet moment som kan dempe oppgangen er et høyt antall innsidesalg i USA, noe som kan tolkes negativt i markedet.

For det andre har pengemengdeveksten i markedet sunket mye den siste tiden. Dette innebærer at investorene ikke har like mye kapital å plassere i aksjer, påpeker Avanse.

I tillegg begynner amerikanske aksjer å se dyre ut i forhold til selskapenes bokførte verdier, påpeker Avanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere