RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler bare salg på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Lars Lindgren, som har bakgrunn fra flere forvaltningselskaper og meglerhus, etablerer nå et nytt analyseselskap. Men han ser ikke lyst på børsen: Foreløpig finner han bare salgskandidater på Oslo Børs
Lindgren, som har bakgrunn fra blant annet Norse Securities og Boston Asset Mangement, er nå ferd med å etablere et analysehus under navnet Ritamm.

Han har allerede lenge sendt ut anbefalinger om amerikanske aksjer, og har nå også satt sammen en portefølje av norske aksjer.

Men Lindgren har ikke funnet mye å skryte av foreløpig.

Porteføljen, som først ble satt sammen i forrige uke, består nå av shortposisjoner i Acta, Consorte, Eltek, Itera og Apptix. Det innebærer at man selger aksjer man ikke eier, og dermed vil tjene hvis aksjene faller.

I tillegg har han kjøpt en salgsopsjon på OBX-indeksen, som består av de mest omsatte aksjene på Oslo Børs. Det betyr at han tjener på at børsen faller.

Lindgren medgir at han med sitt negative syn stikker hodet frem i et meget positivt marked. - Aksjemarkedet fortsetter opp og momentum er positivt, men det er ikke lett å finne bilige aksjer nå, sier han til iMarkedet.

- Det er ofte når alle er positive man skal shorte, legger han til.

Han mener det er viktig å gå mot strømmen, og viser til olje- og tankaksjer, som analytikerne var lite interessert i for et halvt år siden. I ettertid har kursene gått meget sterkt.

Spesielt er han skeptisk til IT- og elektronikkaksjer som ikke har noen særlig inntjening, og som ofte hausses opp av kjendisinvestorer.

Han tror konkurransen fra Asia vil gjøre det vanskelig for mange fremover, og er heller ikke særlig positivt innstilt til USA. - Jeg har lenge vært skeptisk til amerikansk økonomi, sier han.

Foreløpig har han altså ingen kjøpsanbefalinger i sin norske portefølje, men varsler at det kommer.

- Gullaksjene kan være interessante, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere