RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler DNO-kjøp

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier mener DNO kan stige videre og revurderte i dag kursmålet, mens Fondsfinans anbefaler å kjøpe på kursfall. Les hvorfor her
DNO faller kraftig på Oslo Børs tirsdag, og aksjen gruses etter at en artikkel hos TV 2 Nettavisen sår tvil om rettighetene til de lovende ressursene oljeselskapene sitter på i Irak.

Tidligere på dagen gikk imidlertid meglerhuset ABG Sundal Collier og gjentok sin kjøpsanbefaling på selskapet og hevet kursmålet til 70 kroner fra tidligere meldt kursmål på 40 kroner.

Venter gode nyheter

I notatet trekker analytikeren blant annet frem at det ventes flere positive nyheter fra den omfattende borekampanjen til oljeselskapet, og deriblant Irak. ABG Sundal Collier skriver i notatet, som kom ut tirsdag morgen, at de forventer flere detaljer fra borekampanjen i Irak innen slutten av denne måneden.

Oljeanalytiker Øystein Øyehaug mener at mulighetene i Irak er store, men det fordrer at de har de juridiske rettighetene til ressursene i området.

- Det er en forutsetning at de har juridisk rett til de ressursene, og det vil bli spennende å se hva som kommer ut av dette. Det vil bli en politisk sak om de finner noe der, sier analytikeren som fortsetter:

- Jeg føler dette er den samme saken som da de startet å bore i området, sier Øyehaug til iMarkedet.no. Han peker også på den høye risikoen som selskapet har, men står på sin anbefaling på DNO.

- Politisk risiko er tilstede, men i en verden som mangler energi tror vi at alle oppdagelser vil bli utviklet, skriver ABG Sundal Collier i analysen.

Anbefaler kjøp etter fall

I et notat fra Fondsfinans melder analytiker Lars Marius Furu at de mener dagens fall i DNO kursen er et godt tidspunkt å kjøpe aksjer på.

Til iMarkedet.no trekker han frem at det er lite trolig at kurdiske myndigheter vil gi slipp på sine ressurser til sentrale myndigheter i Bagdad.

Han peker også på paragraf 137 i den irakiske grunnloven som slår fast at alle kontrakter og rettsavgjørelser gjort i Kurdistan etter 1992 skal ligge fast, dermed de ikke står i kontrast med grunnloven.

- Men dette er juridisk, praktisk er det noe helt annet. DNO er beskyttet av de regionale myndigheter i Kurdistan. Jeg oppfatter at det er helt utenkelig at Bagdad skal komme med noen krav om at DNO skal komme seg ut. Det ville være det samme som å erklære krig mot kurdere, sier Furu som fortsetter med å si at det kan bli diskusjon om skattemessige forhold men at dette i liten grad berører DNO.

- Faren for borgerkrig er tilstedet, men det er en del av risikobildet man må ta hensyn til ved å investere i DNO, sier Furu til iMarkedet.no.

Han anbefaler investorer til å benytte kursfall i aksjen til å kjøpe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere