RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler fortsatt overvekt på Oslo Børs

Sist oppdatert:
DnB Nor Markets og analysesjef Morten Jensen ser ingen grunn til senke vektingen mot det norske aksjemarkedet. Her kan du lese hvorfor
Det går frem av av DnB Nor Markets nye aksjestrategirapport.

- Vi opprettholder vår overvektsholdning til det norske aksjemarkedet, er meglerhusets klare konklusjon.

De mener at det norske aksjemarkedet vil få fortsatt dra hjelp av et stramt oljemarked, og meglerhuset hever sine oljeprisestimater for andre gang i år. De ser nå en gjennomsnittlig oljepris på 50 dollar i 2005, opp fra 43 dollar fatet, og 45 dollar for neste år, opp fra 40 dollar.

DnB Nors favoritter blant de norske aksjene er Fast, Tandberg og Tandberg Television innen it og teknologi, Tomra innen industri, PGS, Statoil og Norsk Hydro innen olje/offshore, Stolt-Nielsen blant shippingaksjene og til slutt mediaaksjen Schibsted.

Venter økte estimater

DnB Nor forventer at de norske oljerelaterte aksjene vil gå i gjennom en ny runde med estimatøkninger fremover.

- Resultatestimater har hatt en stigende trend det siste året. Men mest på kort sikt mens år lenger frem - i motsetning til futuresprisene på olje - har blitt langt mindre påvirket av de høye oljeprisene, skriver DnB Nor.

Meglerhuset mener nå at to ting vil endre dette, for det første er viljen til å projisere fortsatt høye oljepriser økende. For det andre vil viljen til å prisen den øke når troen på langsiktig høye oljepriser øker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere