*Nettavisen* Nyheter.

Anbefaler kjøp av Opticom

Meglerhuset Norse og analytiker Thomas Lie er ute med en kjøpsanbefaling på Opticom. Meglerhuset ser for seg to hovedscenarier for selskapet

19.05.08 00:58

Lie drar opp to hovedscenarier for Opticom og den kortsiktige kursutviklingen til selskapet. Opticoms Intel-samarbeid, gjennnom datterselskapet Thin Film, er sentrale poenger.- Vi ser to mulige hovedutfall relatert til den finansielle stillingen til Opticom:1. Emisjon i Opticom, samtidig med konvertering av datterselskapet Thin Film Electronics’ (TFE) gjeld der Intel investerer det beløp som skal til for å opprettholde sin 13 prosents eierandel i TFE.2. Emisjon i Opticom, men at Intel ikke investerer ytterligere i TFE og dermed vannes kraftig ut – samarbeidet avsluttes sannsynligvis samtidig., skriver Norse.Det heter videre i analysen at det mest positive utfallet er at Intel opprettholder sin eierandel. Hvis ikke tror Norse at aksjekursen vil falle, samtidig som den operasjonelle risikoen vil øke. Norse forventer at Opticom i så fall må finne en ny teknologipartner, skriver Lie, som samtidig påpeker at han har stor tro på det tilknyttede selskapet Fast Search & Transfer (FAST).- Vi er kortsiktige veldig positive til Opticom-kursen, sier Lie til iMarkedet.Knyttet til Opticoms eierpost i Fast, skriver Norse-analytikeren at Fast-eierposten vil, hvis Norse-kursmål på 20 kroner pr. aksje blir oppnådd, på 1,5 milliarder kroner eller 118 kroner pr. Opticom-aksje.- Risikoen knyttet til en investering i Opticom er både knyttet til operasjonell og finansiell utvikling. Vi tror fellesaktivitetene mellom Opticoms datterselskap TFE og Intel har utviklet seg som ventet da en eventuell endring i dette måtte bli meldt til markedet gjennom presse- eller børsmelding. Vi forventer derfor ingen signifikant endring i driften, skriver Norse-analytikeren Lie.Norse ramser opp følgende momenter knyttet til den finansielle stillingen:

1. Balanse / burn-rate Opticom konsern.2. Skattekrav av ukjent størrelse og årsak meldt i andre kvartal 2003.3. Konserninternt lån til TFE på 337,4 millioner kroner.4. Verdi Fast-aksjer.Lie påpeker at Opticom har ikke gjort avsetning for skattekravet i sitt regnskap.- Nedsiden knyttet til en investering i Opticom begrenses av verdien av kontantbeholdningen og eierposten i Fast. For tiden har disse en estimert total verdi på 1,2 milliarder kroner, eller 92 kroner pr. Opticom-aksje. En betydelig andel av dagens aksjekurs forsvares med andre ord av disse verdiene. Opsjonspremien på positiv suksess for TFE anser vi derfor som attraktiv, skriver Lie i sin analyse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag