NEW YORK (Nettavisen): En analytiker i MSNBC sier at det ser så ille ut for demokratene i forbindelse med mellomvalget i november, at man bør gå ut og skremme velgerne med Donald Trump for å få dem til å stemme.

- Må bruke Trump

Minst 34 av de 100 setene i Senatet og alle de 435 setene i Representantenes hus er på valg i det amerikanske mellomvalget 8. november.

Les også: Donald Trump: - Hun sjokkerte

Men ifølge John Heilemann i MSNBC ser det allerede nå så ille ut for demokratene, at han mener en heller «mørk strategi» trolig må til for å begrense tapet.

Heilemann viser blant annet til inflasjonen som nå herjer i USA, og viser til at den «psykologisk sett er det mest ødeleggende elementet politisk».

Han mener derfor at demokratene nå må skremme partikolleger med å gjøre Donald Trump til ansiktet for det republikanske partiet, og deretter angripe ham fordi han er «en udemokratisk kraft i USA».

Les også: Kjempeopptur for Donald Trump

- Trumpisme og et galehus

- De er nødt til skremme livskiten ut av dem. De kan ikke motivere dem på basis av håp, lommeboka deres eller noen av disse andre prestasjonene. De må skremme livskiten ut av dem, sier John Heilemann.

Les også: - Hent Trump tilbake!

Heilemann mener demokratene må overbevise velgerne om at det republikanske parti er et galehus.

- Strategien man tenker på nå, er at man kommer til å ha disse høringene i 6. januar-komiteen. Donald Trump kommer til å være i søkelyset. La oss ta tak i Donald Trump, og 6. januar-komiteen, og trusselen han nå utgjør for demokratiet. Gjør Trump til ansiktet for det republikanske parti, snakk om Marjorie Taylor Greene, Lauren Boebert, Madison Cawthorn. Si at dette partiet er et galehus, at det er trumpisme og at Trump er en trussel for demokratiet, sier MSNBC-analytikeren.

Les også: Trump filleristes for sin genierklæring av Putin

- Det demokratene tenker på, er hvilken strategi som kan innlemme alle disse elementet på en måte som i det minste kan vise vei til en måte å begrense tapene på, om ikke man greier å beholde flertallet i Representantenes hus, sier Heilemann.

Kan skremme med abort

Demokratene har i dag et flertall på tre-fire mandater i Representantenes hus med til sammen 435 seter, og i Senatet er stillingen 50–50 av 100.

I praksis har imidlertid demokratene flertall, ettersom visepresident Kamala Harris har den avgjørende stemmen hvis en avstemming ender likt.

Les også: Kommer med elleville Russland-påstander om USA-president Joe Biden

MSNBC-analytikere legger også til at selv om det er en «mørk ide», kunne demokratene også skremme sine velgerne til valgurnene ved å fokusere på en mulig opphevelse av den såkalte Roe v. Wade-domsavsigelsen fra 1973 som legaliserer abort i USA.

Les også: Trump filleristes for sin genierklæring av Putin

- Den andre tingen som folk nå ser på som en variabel, er den mulige opphevelsen av Roe v. Wade og at den kan bli en motiverende faktor for mange velgere hos Demokratene, sier Heilemann.

- Det har aldri skjedd tidligere

Han tegner et dystert bilde for demokratene, og sjansene deres ved det kommende valget.

- Det har aldri skjedd tidligere at demokratene har vært så samstemte og overbevist om at de kommer til å miste Huset til høsten, og det kommer trolig til å bli veldig, veldig ille.

- Akkurat nå ser ser de på situasjonen og sier «dette er brutalt for oss», og det er delvis på grunn av Bidens lave popularitet og partiet i seg selv. Det er som om det politiske bildet ikke kunne ha vært noe verre, sier Heilemann, ifølge Fox News.

USA-eksperten Hilmar Mjelde, som er seniorforsker ved NORCE forskningssenter i Bergen og ekspert på amerikansk politikk, har også tidligere uttalt til Nettavisen at det ser ille ut for demokratene opp mot det kommende valget.

- Det kommer til å bli stygt for demokratene. Pandemi-tretthet og skyhøye priser på bensin gjør at republikanerne vil vinne 30-50 nye seter i Huset - det er mitt estimat, har USA-eksperten uttalt til Nettavisen.

Les også: Latterliggjør Donald Trumps «gigaseier»: - Dette vil bli stygt

- Har mistet tilliten til Biden

The Hill skriver også denne uken at angsten nå vokser hos demokratene på bakgrunn av de svake tallene president Joe Biden får på målingene syv måneder før valget.

- Det er ille, sier en strateg hos demokratene.

- Vi opplever en energikrise som er lammende, en inflasjon som er på sitt høyeste på 40 år, og vi er på vei inn i en resesjon. Problemet er enkelt. Det amerikanske folket har mistet tilliten til ham, sier strategen til The Hill.

Les også: - Alt vi hører om nå er Ukraina, men her i USA er det noe annet ekte amerikanere bryr seg om

Elendige tall for Biden

Elendige meningsmålinger skriker også mot president Biden.

En meningsmåling publisert av NBC News forrige helg, viser at bare 40 prosent av de spurte mener at Biden gjør en god jobb som president. Det er den laveste oppslutningen Biden har hatt i en NBC-måling siden han ble innsatt.

En måling fra Marist College i forrige uke, viser også at bare 39 prosent mener Biden gjør en god jobb, ned fra 47 prosent som han fikk på den samme målingen like etter hans tale om rikets tilstand i begynnelsen av mars.

Les også: Kommer med elleville Russland-påstander om USA-president Joe Biden