RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler Petrolia

Sist oppdatert:
Meglerhuset Orion Securities anbefaler kundene sine å kjøpe Petrolia Drilling, men advarer samtidig mot å investere penger de ikke har råd til å tape
Etter at Petrolia Drillings emisjon i fjerdekvartal i fjor, mener Orion Securities at selskapet er godt rustet for kampen om dyp rigg markedet.

Kontrakten som boreskipet Valentin Shashin har undertegnet betegnes som svært positivt for selskapet. Petrolia Drilling eier halvparten av boreskipet som nylig har inngått en 3-årig kontrakt med en dagrate på 265.000 dollar. Meglerhuset mener avtalen er verdt 0,45 kroner i inntjening pr. aksje i hele kontraktens levetid.

Orion skriver også at den halvnedsenkbare riggen SS Petrolia har en kontrakt med en fastsatt dagrate fra andre kvartal til fjerde kvartal 2006 på 175.000 dollar. Denne riggen kan få langt høyere rate etter hvert som den er ferdig med oppdraget.

Meglerhuset skriver at de venter at riggmarkedet vil styrke seg de neste årene og at toppen vil bli nådd i 2007-2008. SS Petrolia kan få en rate på opptil 250.000 dollar, men Orion venter at det er mer sannsynlig at ratene blir rundt 200.000 dollar dagen.

Meglerhuset konkluderer med at riggmarkedet fortsatt er sterkt og venter at interessen skal holde seg de neste 3-4 årene. Petrolia Drilling er godt posisjonert med sin rigg SS Petrolia og anbefaler sine kunder å kjøpe aksjen. Kundene advares mot å investere penger de ikke har råd til å tape, siden det er mye risiko knyttet til den gamle riggen SS Petrolia.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 5,50 kroner per aksje
Meglerhus: Orion Securities
Dato: 13. januar 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere