RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler PhotoCure-behandling

Sist oppdatert:
En internasjonal spesialistgruppe anbefaler nå bruk av fotodynamisk terapi (PDT) som primærbehandling av forstadier til hudkreft og vanlige former for hudkreft.
Dette er gode nyheter for PhotoCure som er ledende på området for fotodynamisk behandling av forstadier til hudkreft og hudkreft gjennom sitt legemiddel Metvix.

De nye retningslinjene er ifølge en pressemelding fra PhotoCure utarbeidet av en internasjonal gruppe spesialister fra Europa, Australia og Amerika. De er basert på en vitenskapelig gjennomgang av kliniske studier publisert i januarutgaven av Journal of the American Academy of Dermatology.

I følge retningslinjene er PDT regnet som svært effektivt for overfladisk basalcellekarsinom, Bowens sykdom og forstadier til hudkreft, såkalt aktinisk eller solar keratose, som forekommer hyppig.

- Retningslinjene fastslår at PDT egner seg spesielt godt for behandling av større områder med flere lesjoner. PDT anbefales fordi det er en effektiv, skånsom behandling med bra til svært bra kosmetisk resultat og høy toleranse blant pasientene, heter det i meldingen fra PhotoCure.

- Anbefalingen gjenspeiler den økende internasjonale aksepten av PDT som en foretrukket behandlingsmetode for hudkreft. Samtidig underbygger den viktigheten og relevansen av våre langtidsstudier med Metvix PDT, sier adm. direktør Kjetil Hestdal i PhotoCure.

Retningslinjene er i tråd med anbefalingene som ble publisert i februar 2006 av National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), en uavhengig britisk organisasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere