RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler sokker på hendene

Foto: Splash News (Splash News)
Tannlege advarer mot Amy Winehouses suging på tommelen.

(SIDE2): Den britiske soulstjernen Amy Winehouse blir til stadighet fotografert mens hun suger på tommelen – en beroligende effekt som er vanlig hos nyfødte. Men denne uvanen slutter de fleste med i 4-5-årsalderen.

Winehouse (25) sutter imidlertid fremdeles på tommelen. Sist hun hadde fingeren godt plassert i munnen var da hun forlot en klinikk i London torsdag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Dette kan Amy gjøre
Ifølge American Dental Association er ikke det å suge på tommelen i utgangspunktet noe farlig, men om man gjør det ofte kan det gi tannproblemer og barn kan få skader på munnens form.

- Vi forventer at dette går over imellom 2 og 4-årsalderen, sier den amerikanske tannlegen Mary Hayes til People, og legger til:

- Noen personer som fortsetter å suge på tommelen kan få en fordreining av munnen, de får et rart bitt eller det som kalles kryssbitt.

Tannlegen forteller at ulke teknikker brukes for å få personer til å slutte med uvanen. Først anbefaler hun Winehouse til å jobbe med ting i livet som stresser henne og få kontroll på dette. For det andre bør hun få mer oppmerksomhet, og da mener hun ikke den type oppmerksomhet som ofte forbindes med skandalerockeren.

Hun bør få positiv oppmerksomhet.

Hayes anbefaler også tiltak som at hun kan gå med sokker på hendene, eller snakke med eksperter på området for å bli kvitt tommelproblemet.

- Men først og fremst så må hun selv ønske å slutte med dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere