Anbefaler turister å forlate Egypt

18.02.14 16:20

En militant islamistisk gruppe sier den vil angripe turister som blir værende i Egypt etter 20. februar.

Trusselen kommer fra en Twitter-konto tilknyttet gruppen Ansar Bayt al-Maqdis.

– Kom dere ut

«Vi anbefaler turister å ta seg trygt ut av landet før tidsfristen går ut», sto det i meldingen, som var skrevet på engelsk.

Ansar Bayt-al Maqdis har tidligere sagt at de ikke bruker sosiale medier for å fremme ytringer. Likevel har meldinger fra denne Twitter-kontoen dukket opp på gruppens hjemmesider ved tidligere anledninger.

Gruppen er basert i Sinai, men har grupperinger flere steder i Egypt og anses for å være landets mest aktive militante islamistiske organisasjon. Gruppen har truet med å styrte den midlertidige regjeringen som har styrt landet siden Mohamed Mursi ble avsatt av militæret i juli.

– Største sikkerhetstrussel

– Denne meldingen medfører nye utfordringer for sikkerheten i Egypt, sier Hany Abdel Latif fra Egypts innenriksdepartement.

– Ansar Bayt al-Maqdis utgjør den største sikkerhetstrusselen i Egypt i dag, sier risikoanalytiker og midtøstenekspert Anthony Skinner ved konsulentfirmaet Maplecroft.

Gruppen har tatt på seg ansvaret for en selvmordsbombe på en turistbuss der to sørkoreanere og en egypter mistet livet søndag. De har også sagt at de sto bak bilbomben som drepte 16 mennesker i byen Mansoura julaften i fjor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.