RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anbefaler Yara-budet

Sist oppdatert:
Styret i det finske gjødselkonsernet Kemira GrowHow liker budet fra norske Yara.
Det går frem av en uttalelse styret i Kemira GrowHow har kommet med fredag i forbindelse med at de har vurdert Yaras bud på selskapet.

Det var i slutten av mai i år Yara meldte at de hadde inngått en avtale om å kjøpe 30,05 prosent av aksjene i GrowHow fra den finske staten. Dette utløste et pliktig tilbud på resten av aksjene i det finske gjødselkonsernet.

Yara har nå oversendt prospektet i forbindelse med budet til styret i GrowHow, som enstemmig har kommet til at de vil anbefale budet overfor selskapets aksjonærer.

Yara vil betale 12,12 euro per aksje i GrowHow, som gir en premie på 30,7 prosent i forhold til sluttkursen dagen før de kjøpte statsposten.

Styret i GrowHow ser på Yara som en strategisk kjøper, og med denne lave overlappingen mellom de to selskapenes virksomheter så frykter de ikke store reduksjoner i arbeidsstokken som følge av oppkjøpet.

GrowHow har også leid inn meglerhuset Lehman til å gjennomføre en vurdering av budet, som har kommet til at budet er fair.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere