RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anders blir rocka Hamlet

Sist oppdatert:
Det blir rock ’n’ roll når Anders Baasmo Christiansen skal spille Hamlet.

Anders Baasmo Christiansen sitter på scenen i t-skjorte, åpen skjorte og hvite joggesko. Røyk siger opp fra gulvet og han synger Bob Dylan. Skuespilleren har hovedrollen i Yngve Sundvors 30-talls setting med rockmusikk som drivkraft.

Det er presentasjon av Riksteatrets høstrepertoar i Nydalen tirsdag formiddag.

- Jeg er mest spent, vi begynner prøvene på mandag, men jeg veldig optimistisk. Det er en bra gjeng, sier Baasmo Christiansen til Side2, etter å ha gitt en smakebit på et av tidenes mest spilte teaterstykker.

Han innrømmer at han prøver å unngå å tenke så mye på hvem som har gjort Hamlet før.

- Jeg prøver å ikke få prestasjonsangst, men Hamlet er helt spesielt, sier Baasmo Christiansen som også blir å se på det store lerretet som vikingen Harald i «Arn» til vinteren. Nylig ar han på filmfestivalen i Cannes for å presentere de første klippene.

LES MER:- Pokker, så stilig

Musikk som kunst
Som Baasmo Christiansen viste på Riksteatrets scene dukker blant andre låter fra Bob Dylan opp i skuespillet av William Shakespeare.

- Ja, det blir en rocka Hamlet, sier regissør Yngve Sundvor.

- Det er en versjon av Hamlet der Hamlet kanskje finner ut at han ikke elsker sin far så høyt som han burde, sier Sundvor.

- De kunstneriske sidene ved Hamlet var noe faren hatet. Hamlet lettet derfor på trykket gjennom rock ’n’ roll. Da forsvinner far.

Sundvor påpeker at teksten og fortellingen fortsetter når du synger, og sier at stykket kommer til å inneholde sanger fra 60-70-tallet.

- Anders er jo en typisk Shakespeare – høy, mørk og slank – han går rett inn, sier Sundvor og smiler, før han legger til:

- Dette blir moderne Shakespeare. Vi skal vekk fra stereotypen.

For de minste
Maj Britt Andersen skal underholde barn fra 3 år og oppover til høsten, med «Pulverheksa». Hun mener det er viktig at barn får se teater tidlig.

- Det er veldig viktig å få det publikummet til Riksteatret og andre teatre, det er da det starter. Dermed kan de gjøre det samme når de blir eldre.

Hun har rollen som Pulverheksa, fra bøkene ved samme navn.

- Heksa er raus og god. Også har hun det flotte pulveret som kan hjelpe henne ut av alle situasjoner. Men det blir dramatikk også, for alle rundt henne er ikke like snille.

RIKSTEATRETS REPERTOAR FOR HØSTEN:
Hamlet av William Shakespeare, premiere 25. september i Mo i Rana.

To kvinner av David Hare, premiere 2. oktober på Notodden.

Lampedusa av Henning Mankell, premiere 15. september på Åndalsnes.

Pulverheksa av Ingunn Aamodt, premiere 1. september i Drammen.

Dansefeber, urpremiere på Edderkoppen Teater 6. september.

Ooujeeih!, turnépremiere på Sunndalsøra 15. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere