RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andersen og Klemp slutter i Birdstep (Ny)

Sist oppdatert:
Adm. direktør Terje Andersen slutter i Birdstep, men det oppgis ikke årsaken til avgangen. Også salgssjef Henning Klemp har sagt opp jobben i Birdstep, og blir ny visepresident for Fast i Norden
Ny sjef i Birdstep, etter at Terje Andersen slutter, blir Jørgen Bredesen, som tidligere ledet Tandberg Television. Dette bekreftes i en melding fredag.

I tillegg til dette opplyser salgsdirektør Henning Klemp i Birdstep at han har sagt opp sin jobb i selskapet. Han vil bli ny visepresident i Fast, med ansvar for partnere og salg.

- Jeg begynner i Fast på mandag. Dette er helt udramatisk og noe jeg har avtalt med ledelsen for lenge siden. Dette har ikke noe med avgangen til Andersen å gjøre, sier Klemp til iMarkedet.

Klemp skal ha sluttet i Birdstep 30. april.

Hvorfor går Andersen?

Andersen vil motta 12 måneders lønn og beholde 334.600 opsjoner. Terje Andersen har sittet to år i sjefsstolen i teknologiselskapet Birdstep. Han ble hentet inn fra konsulentdivisjonen til PriceWaterhouseCoopers (PWC) fjerde mai 2001. Da overtok han jobben fra Henning Klemp.

Andersen har ledet an satsingen på trådløse-løsninger i Birdstep. I første kvartal skuffet selskapet med langt svakere salg enn ventet, og enkelte investorer har vært kritisk til emisjonen til selskapet tidligere i år.

Man kan imidlertid bare spekulere i årsaken til at Andersen slutter.

- Vi har sagt det vi trenger å si i børsmeldingen, er det eneste iMarkedet får ut av den nye sjefen Jørgen Bredesen.

Tidligere Tandberg TV-sjef

Jørgen Bredesen er i dag styreformann i Birdstep. Han overtok denne jobben etter Stig Herbern. Nå blir altså Bredesen ny adm. direktør i Birdstep. Ny styreleder i Birdstep blir Richard Faber, som representerer storaksjonær TecCapital Investments.

Bredesen er identisk med tidligere sjef for Tandberg Television. Han sluttet i Tandberg TV, sammen med finansdirektøren, i januar 2002 etter at markedet for TV-løsninger falt sammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere