Andhøy åpner for å snu

Wellington (NTB): Jarle Andhøy utelukker ikke at vær- og isforhold kan gjøre det aktuelt for ham å snu og avlyse turen til McMurdo-sundet. Det sier hans advokat Nils Jørgen Vordahl.

Til Dagbladet sier Vordahl at han har snakket med Andhøy over satellittelefon, og at skipperen på Nilaya ikke «anser det som en skam å snu».

Men i samtalen med sin advokat, der Andhøy skal ha vært mest opptatt av å høre hvordan torsdagens pressekonferanse hadde forløpt, understreket Andhøy at han fortsatt er innstilt på å krysse 60 grader sør.

Hvis Andhøy krysser denne grensa, bryter han norsk lov ettersom det kreves en tillatelse fra norske myndigheter for å krysse grensa, en tillatelse han ikke har innhentet.

- Slik han opplever det, har han vel ikke noe særlig tro på at han ville fått en slik tillatelse uansett, og for ham er det et avveiningsspørsmål hva han skal gjøre. For ham veier det tyngst å få svar på de spørsmålene han ønsker, sier Nils Jørgen Vordahl.

Målet med ekspedisjonen er angivelig å finne fortøyningsutstyr og annet utstyr som ble plassert på land, samt gjøre et forsøk på å finne Berserk i området der signalene fra nødpeilesenderen ble lokalisert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.