RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andhøy leverer anke til Høyesterett

Jarle Andhøy i Hålogaland lagmannsrett med forsvarer Brynjar Østgård.
Jarle Andhøy i Hålogaland lagmannsrett med forsvarer Brynjar Østgård. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)
Jarle Andhøy leverer mandag sin anke i dommen fra Hålogaland lagmannsrett til Høyesterett. Hvis den ikke tas til følge, vurderer han å anke til internasjonale domstoler.

– Vi trenger et forutsigbart og klart regelverk for å straffe folk. Vi kommer til å anke på det primære spørsmålet om Arktis-forskriftene er klare nok til å kunne brukes som straffegrunnlag. Det er vanskelig for en som befinner seg på havet å vite når han bryter regelverket, sier Andhøys forsvarer Brynjar Østgård til NTB.

Andhøy ble torsdag dømt i Hålogaland lagmannsrett til å betale 45.000 kroner i bot for å ha reist til Antarktis i 2012 uten tillatelse og forsikring. Høyesteretts ankeutvalg vil avgjøre om anken skal behandles eller ei.

– Det er et nåløye, og det må være saker av prinsipiell karakter som tas opp. Vi hevder at dette er en slik sak, sier Østgård videre.

Andhøy har foreløpig ikke vurdert å anke til internasjonale domstoler, ifølge forsvareren.

– Vi vil se om det blir aktuelt når vi ser om saken tas opp i Høyesterett eller ei. Eventuelt kan den gå inn for den europeiske menneskerettighetskommisjonen på grunnlag av for diffust og uklart regelverk. Men foreløpig tar vi ett steg av gangen, sier Østgård. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere