RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andre valgdag i gang i Tsjekkia

Praha (NTB-DPA): Valglokalene har åpnet for andre dag med stemmegivning i valget på ny nasjonalforsamling i Tsjekkia. Meningsmålinger tyder på at det sosialdemokratiske partiet CSSD får størst oppslutning.

Sosialdemokratene kan i så fall komme til å danne en mindretallsregjering som kommunistpartiet KSCM har lovet å godta. Ifølge valgdagsmålinger lørdag lå CSSD an til en oppslutning på 23 prosent og kommunistene til 14 prosent.

- Vi forventer et regjeringsskifte, sa CSSD-leder Bohuslav Sobotka etter den første dagen med stemmegivning fredag. I løpet av fredagen møtte rundt 40 prosent av de stemmeberettigede fram ved valglokalene.

Det lå dermed an til omtrent samme frammøte som ved tidligere valg i Tsjekkia. Fredagens og lørdagens valg ble utskrevet etter at tidligere statsminister Petr Necas og hans regjering måtte gå av i juni som følge av en avlyttingsskandale.

Valglokalene i Tsjekkia skulle stenge klokken 14 lørdag ettermiddag., men det ville ikke bli offentliggjort noen prognoser før opptellingen var ferdig. Et foreløpig offisielt resultat var ventet i løpet av lørdag kveld. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere