Gå til sidens hovedinnhold

Andrea studerte i sommerparadis

Andrea Rønning (20) fra Bestum valgte å ta et semester på Bali i Indonesia, og tror at enda flere kommer til å gjøre som henne i årene som kommer. – En utrolig opplevelse å bo og studere så langt hjemmefra, gliser 20-åringen.

BESTUM/BALI: Aldri før har så mange unge nordmenn reist utenlands for å studere.

I snart et halvt år har Andrea Rønning bodd sammen med andre norske studenter ved Seminyak på Bali. Norske høyskoler og universiteter samarbeider med selskapet GoStudy som fasiliterer både reise og opphold og skaper aktiviteter for studentene.

Siden 2009 har GoStudy hatt en årlig økning i antallet utenlandsstudenter på mellom 30 og 40 prosent.

LES OGSÅ: Her er listen over når Oslos videregående skoler har åpen dag vinteren 2013

Innblikk i kulturen

– Det viktigste er trygghet og et godt studietilbud. Vi er mange norske fra ulike deler av landet som møtes, og sammen får vi innblikk i andre kulturer og tradisjoner, noe som er viktige erfaringer senere i livet, sier Andrea.

I løpet av perioden på Bali har hun studert idrett, og etter nyttår skal hun fortsette studiene i Norge.

– Bare det å ha daglig kontakt med dem som kommer herfra, er en kulturell berikelse. Som utenlandsstudent må man også være litt disiplinert og ta vare på seg selv. Fordelen med å være så langt borte er det gode samholdet mellom studentene, sier hun.

– Samtidig er det mer intense studier og mer lærerikt enn om man hadde bodd hjemme og reist hver til sitt etter endt skoledag, sier Andrea.

– Lærerne er utrolig dyktige og med på å gjøre studiet så bra som det er. I tillegg er det et fantastisk sted å være, og veldig inspirerende at så mange fra hele Norge er samlet så langt hjemmefra for å lære noe sammen. Og så er det jo absolutt en fordel at det er sommer hele tiden, og det blir jo også endel tid ved bassenget og på stranden, sier hun.

– Trygg plattform

Administrerende direktør i GoStudy, Alexander Opheim, sier Andrea Rønning representerer en ny generasjon som er opptatt av å realisere drømmer.

– Det er mange nordmenn i 30- og 40-årene som angrer på at de aldri grep muligheten om å studere i utlandet. Samtidig er det nå bedre tilrettelagt gjennom høyskolene og universitetene. Vår rolle er å utgjøre en trygg plattform under oppholdet, sier Opheim.

Les mer om yrkesliv og stillinger i Oslo.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter