*Nettavisen* Nyheter.

«Andreas» dukket aldri opp - nå må Joakim i fengsel

Foto: Bendik Løve / Østlandsposten

Joachim Hinsch Chramer nektet for at han hadde kjørt i fylla fra Tønsberg til Larvik, og mente det var «Andreas» som hadde gjort det. Dette skriver Østlandsposten.

Chramer rykket inn annonse i ØP der han ba «Andreas» om å melde seg. Han stilte også til intervju med avisa og hevdet hardnakket sin uskyld.

«Hypotetisk og oppkonstruert tvil»
Larvik tingrett trodde derimot ikke noe på historien om «Andreas».

«Sakens springende punkt er hvorvidt «Andreas» rent faktisk eksisterer og har kjørt tiltaltes bil til Larvik», står det i dommen fra tingretten. Der vises det også til oppslagene i ØP.

Videre står det:

«Retten har ikke funnet tiltaltes forklaring troverdig. Enhver rimelig og fornuftig tvil med hensyn til faktum under skyldspørsmålet skal komme tiltalte til gode, men ikke den hypotetiske og oppkonstruerte tvil.»

1,6 i promille
Sakens faktum er at bilen til Chramer hadde forflyttet seg fra Tønsberg til Larvik den aktuelle natta. Chramers telefon var gått tomt for batteri og at han og bilen plutselig hadde forsvunnet fra festlokalet i Tønsberg. Politiet ble kontaktet av Chramers søster og hun opplyste for politiet at han hadde kjørt avgårde i sin bil og at han hadde drukket.

Da politiet dukket opp hos Chramer hevdet han at "Andreas" hadde kjørt bilen. Chramer hadde da en promille på 1,6.

Tingrettens enstemmige dom lyder på fengsel i 21 dager og en bot på 15.000 kroner. Chramer mister også retten til å kjøre bil i to år og to måneder.

Det er to ukers ankefrist.

Les flere saker fra Østlandsposten her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.