RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andresen fornøyd med teamet

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Onsdag kveld presenterte Vålerenga trenerteamet for de neste tre årene, og det er et kompetent team som skal bistå spillende manager Martin Andresen når Vålerenga tar fatt på veien mot toppen av norsk fotball igjen.

Andresen var godt fornøyd med å ha alle brikkene på plass, når teamet ble presentert for pressen onsdag kveld.

- Jeg kjempefornøyd, og har stor tro på at dette er et team som skal fungere godt sammen. Vi har endt opp med et team jeg er veldig godt fornøyd med, sier Andresen til vif.no.

Prosessen for å finne de rette personene har vært lang, men de som til slutt ble ansatt er de eneste som fikk tilbud.

- Man kjenner mange trenere på navn og tidligere meritter, men man vet aldri helt hvordan en person er før man har snakket med den. Derfor gikk vi ut bredt og snakket med mange, slik at vi kunne gjøre en grundig prosess og ha et godt grunnlag før vi tok avgjørelsen, forklarer han.

- Vi har nå funnet fram til et team vi mener skal fungere godt sammen, og jeg tror sammensetningen av personer vi har her vil være veldig bra for Vålerenga.

Individualister
Med syv stykker i teamet rundt Andresen, hvor Tor Ole Skullerud blir hovedtrener, ligger det an til god oppføling av VIF-spillerne.

- Skullerud er en spennende trener som har fått god erfaring etter hvert. Han har trent Ullern og Bærum, og tok Bærum opp til Adeccoligaen før han gikk til NFF og fikk skolen sin der. Der har han hatt ansvaret for G18 og G19-landslagene, sier han.

Litt av ønsket til Andresen er at spillerne ikke bare skal utvikle seg i forhold til hvilke roller de har på banen.

- Vi ønsker å utvikle spilleren individuelt i tillegg til rollene på banen. Derfor har vi for eksempel Mike Speight som er en fantastisk på feltet og som spillerutvikler. I det offensive arbeidet har han stor kompetanse, og passer godt i den rollen han har fått her, forklarer Andresen.

- David Brocken har erfaring fra å lede yngres avdeling i Lierse og har jobbet som Rekdals assistent i samme klubb. Hans ansvar blir å utvikle våre defensive spillere, også her individuelt like mye som i rollene.

Den fysiske biten i klubben burde det heller ikke være noe i veien med, med Johan Kaggestad og Truls Hallen.

- Kaggestad presenterer seg selv. Han er en fantastisk ressurs, også på det mentale. Han har vært med på å trene frem verdensmestere og det som er, og vil ha hovedansvaret for den fysiske treningen. Med seg har han Hallen som er en av Norges beste på sitt felt. En veldig spennende type som jeg tror vi får stor nytte av.

Andrea Loberto og Gjermund Østby kjenner klubben godt fra før, og Østby fortsetter i sin vante rolle som keepertrener. Loberto skal påse at utviklingen på hver enkelt spiller opprettholdes.

- Andrea har ansvaret for landslagsspillerene fra U13 og opp til A-laget. Det gjelder spesiell oppfølgning, og han vil også få egne oppgaver knyttet mot A-laget. Han får også ansvaret for oppfølging både på og utenfor banen.

Med Brocken tilbake i klubben, samt Loberto og Østby med videre, beholdes også noe av kontinuiteten i Vålerenga.

- Det kan nok være viktig. I tillegg kjenner Skullerud flere av spillerne fra yngre landslagt. Det er vel og bra at vi har folk som kjenner klubben her fra før, men jeg tror det blir vel så viktig at vi fungerer godt sammen og at vi er et team som gjør hverandre gode, avslutter Andresen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere