RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andresens suksessoppskrift

Sist oppdatert:
Tobakksarvingen Johan H. Andresen jr. leverer varene i tredjekvartal i Pronova.
Av:André Clark Utvik

11.oktober gikk tobaksarvingen Johan H. Andresens Pronova BioPharma på børs, og leverer et knallresultat i selskapet første kvartal på børs.

Fiskeoljeopptur

Pronova Biopharmas salg av den fiskeoljebaserte hjertemedisinen Omacor har skutt i vært den siste tiden. Det vises på tallene.

Driftsinntektene i selskapet ble i tredje kvartal 257,6 millioner kroner som er en oppgang på over 72 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Driftsresultatet for avskrivninger (EBITDA) endte på knallsterke 137,2 millioner kroner, som er opp fra 73,2 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Supermargin

Kvartalstallene er gledelige nyheter for aksjonærene. I tredje kvartal i fjor var fortjenesten per aksje minus 0,08 kroner, men er snudd til pluss på 0,08 kroner i tredje kvartal i år.

EBITDA-marginen er supersterk på 53,2 prosent, som er opp 4,5 prosent fra 48,7 prosent i samme kvartal i fjor.

Selskapet kontrolleres av Ferd Private Equity med tobaksarvingen Johan H. Andresen i spissen. Han eier 48,41 prosent gjennom Ferd Private Equity(Jersey-I) L.P, og 9,89 prosent gjennom Ferd Private Equity(Jersey-Ii) L.P.

Verdifull fabrikk

Fabrikken i Sandefjord er det mest verdifulle industrianlegg i landet innen sitt felt. Det er ingen andre produksjonsanlegg i Pronova, så inntektene stammer fra oljen som selges i 200 liters fat, og går gjennom åtte trinn før den forvandles til Omega 3.

Etter at Andresen kjøpte farmasiselskapet Pronova Biopharma i 2004 har det vært gjennom en eventyrlig vekst. Aksjekursen endte tirsdag på 24,5 kroner og selskapets egenkapital prises til 7,4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere