*Nettavisen* Nyheter.

Android Market åpnet i dag

Foto: (V.Haugen, mobilen.no/presse)

Nå kan du endelig kjøpe Android-apps.

05.10.10 21:01

[Mobilen.no]: Har du en Android-telefon har du til nå kun hatt gratis-apps tilgjengelig i norske Android Market, men fra og med i dag kan du også betale for apps, noe som ofte betyr litt høyere kvalitet.

Det er en gledelig nyhet for de mange Android-brukerne som har ventet på dette i månedsvis. Nå skal over 40 000 nye apps være lagt ut for salg i applikasjonsbutikken. Dette burde tette noe av gapet mellom Android Market og markedslederen Apple App Store, selv om sistnevte for øyeblikket har en ganske overlegen posisjon.

Les også: Våre 15 favoritt-apps til Android

Vi klikket oss inn i Android Market på en Samsung Galaxy S for å utforske det nye utvalget. Under mest solgte spill finner vi titler som Robo Defense (17,55 kr), Fruit Ninja (5,81 kr) og Armored Strike Online (23,42 kr). Under anbefalte apps finner vi for eksempel Wyse PocketCloud (87,97 kr), Pegeonce Travel Pro (29,32 kr) og Soccer Superstars (29,32 kr). Inntrykket er at de fleste applikasjonene koster mellom 10-30 kroner, men du finner også mange under en tier, samt noen som er ganske høyt priset.

Ved første øyekast kan det virke som om det er noe for enhver til salgs i Android Market, men urovekkende mange av betalingsapplikasjonene ser ganske amatørmessige ut. Vårt råd er derfor å lese kommentarer og sjekke vurdering. En av de største ulempene ved at Android Market er bygget på en åpen plattform er at kvalitetssikringen er minimal. Det stiller høyere krav til deg som en kritisk bruker, men samtidig finnes det plenty av godbiter til salgs i Android Market.

Les mer om sikkerhetsfarene:
- Tusenvis av mistenkelige Android-apps

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.