Det forteller lensmann Einar Svensen som onsdag mottok rapporten fra rettsmedisinsk institutt.

Rapporten konkluderer imidlertid med at det er brukt stump vold mot offerets hode og at han trolig døde av hjerneblødning som følge av brist i en blodåre, skriver Romerikes Blad.

- Det antas at dødsårsaken er en hjerneblødning. Det vises også til stump vold mot offerets hode. Men om det er en direkte sammenheng mellom hjerneblødningen og den stumpe volden har ikke rettsmedisineren konkludert med foreløpig, sier Svendsen.

Les også: 22-åring døde etter vold

- Brukte kun nevene
Det var natt til lørdag Andye Mekasha Hassen ble angrepet i sin egen bolig av den 21 år gamle mannen.

21-åringen skal ha knust en rute i kjellerleiligheten, tatt seg inn og banket opp 22-åringen. Deretter stakk voldsmannen fra stedet.

22-åringen ble fraktet til Oslo universitetssykehus avdeling Ullevål med luftambulanse. Senere lørdag ble Hassen erklært død av legene ved sykehuset.

Gjerningsmannen ble på sin side pågrepet uten dramatikk.

Han har erkjent å ha banket opp 21-åringen, og har forklart at årsaken er sjalusi. Mandag samtykket han i varetektsfengsling i to uker.

Lensmann Svendsen sier den foreløpige obduksjonsrapporten underbygger siktedes forklaring om at det ikke ble brukt noen form for slagvåpen.

Skeptisk forsvarer
21-åringens forsvarer Sverre Næss var ikke orientert om resultatene av den foreløpige obduksjonsrapporten da RB snakket med ham onsdag kveld.

- Men hvis det ikke er noen entydig konklusjon, så må vi gå spesielt nøye gjennom rapporten. Selv er jeg skeptisk til at slag med nevene kan ha utløst selve dødsfallet, sier han til Romerikes Blad.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.