Ane Dahl Torp «arrestert»

Ane Dahl Torp kom kjørende i baksete av en politibil med fulle blålys på.

04.01.07 08:29

(SIDE2): Anledningen var selvsagt pressevisningen av den NRK-produserte dramaserien «Kodenavn Hunter».

«Kodenavn Hunter» starter i kveld: Dette mener Side2s anmelder om serien

Brukte blålys
Alle hovedrolleinnehaverne kom kjørende i en politibil med blålys til Frogner Kino i Oslo. Her ventet et fullsatt pressekorps som fikk se første episode av serien i seks deler sammen med skuespillerne selv.

Bak spakene står regissør Jarl Emsell Larsen som også laget suksessen «Svarte penger, hvite løgner», og også denne gangen har han med seg skuespiller-Norges førstedame, Ane Dahl Torp.

Kristoffer Joner, Mads Ousdal og Jan Sælid spiller de tre andre hovedrollene.

- En fjern verden
- Dette er en verden jeg ikke kjenner, sier Ane Dahl Torp til Side2. «Kodenavn Hunter» er en miniserie som omhandler organisert kriminalitet. Serien vises i seks episoder på NRK hver torsdag.

- Det mest utfordrende med denne typen rolle er at min rolle lever et liv så fjernt fra mitt og at jeg ikke ser hennes kriminelle verden i min egen hverdag.

Regissør Jarl Emsell Larsen skrev norsk-svenske rollefiguren Gisela med Ane i tankene og Ane selv måtte lære seg både kickboksing,svensk og barkunnskaper for å fylle rollen.

Lærte å tappe øl
- Følg godt med på barscenene. Jeg synes faktisk jeg er ganske flink, selv om jeg aldri har stått i bar. Bare å tappe en halvliter uten at det skummer er en kunst, hevder Ane, som også bodde i Stockholm i tre uker for å terpe svensk-kunnskaper.

- Svensker og Sverige er helt annerledes enn oss, mener Ane. De oppfører seg bare på en helt annen måte.

Kunne vært «crap»
Om å jobbe med regissør Jarl har Ane kun gode referanser å gi.

- Vi kjenner hverandre godt nå og han er så utrolig flink til å skape troverdige og nyanserte karakterer.

Også Kristoffer Joner er fornøyd med resultatet etter at han har sett første episode for første gang.

- Det kunne jo vært helt crap, sier han til Side2, mens han tar en røyk utenfor Frogner kino.

- Jeg må si at jeg pusta letta ut etter visningen, sier han videre. Jeg hadde jo egentlig ikke trodd noe annet enn at det skulle være bra. Regissøren er jo så flink og sminke og kostyme er de som skal ha mest «cred», sier Joner. Det handler nemlig om å bygge en karakter, og sminke og kostyme har mye av æren, hevder han.

En enkel mann
Joner spiller den småkriminelle nordmannen Frode og mener han slet mest med å få fram at det er helt ok å like rollekarakteren selv om han er litt voldsom.

- Han er jo en enkel mann med med enkle retninger i livet. Det å få fram at han også kan være en tiltalende fyr på noen områder var nok det mest utfordrende, sier han.

Også NRK-sjef John G. Bernander hadde tatt turen for å skryte av NRKs dramasatsing.

Verdt NRK-pengene
- Dette var jo fantastisk, sa Bernander. Jeg er sikker på at flere mener TV-lisensen er verdt pengene nå, humret han.

Serien er laget i HD format og er et samarbeidsprosjekt med DR Drama og SVT. Første episode sendes på NRK torsdag kl 21.30. Serien inneholder seks episoder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.