RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anene hentes opp

Sist oppdatert:
Chuma Anene har signert a-lagskontrakt med Vålerenga.

Angrepsspilleren Chuma Anene (18) har signert en a-lagskontrakt med Vålerenga. Anene kom til Vålerenga fra Holmlia som 16-åring og fikk sin debut i Tippeligaen i 2011. I siste seriekamp, hjemme mot Stabæk, scoret han 1-0-målet da Vålerenga vant 2-0.

- Chuma er en spennende spiller som er fysisk sterk, rask og har et fint driv med ballen. Han kan spille spiss eller kant og i vårt system passer han godt i en av de tre plassene på topp, sier Vålerenga-trener Andrea Loberto til vif-fotball.no.

Flere har ventet på gjennombruddet til Anene, men skader har gjort at det har latt vente på seg.

- Dessverre slet Chuma med litt skader i slutten av 2010-sesongen og i begynnelsen av 2011-sesongen. Da måtte vi justere treningsbelastningen litt, og sammen har vi vært flinke til å tilpasse treningen hans, sier Loberto.

- Da han ble skadefri begynte han å prege kamper i 2. divisjon mer og mer. Da lot vi han trene en del med a-laget slik at han fikk kjenne litt på nivået før han fikk sjansen i Tippeligaen.

Anene scoret i fjor 12 mål i 2. divisjon.

- De tallene er gode for en spiller som var 2. årsjunior. Chuma er også en ydmyk og lærevillig gutt, og det er en spiller Martin Andresen har hatt sansen for lenge og som han har ventet på at skulle slå igjennom.

- Det Chuma viste i fjor høst gjør at vi nå ønsker å ha han permanent på a-laget vårt. Vi føler det er viktig å hente han inn dit nå så han kan videreutvikle seg i proffmiljøet vårt, avslutter Loberto.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere