RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anerkjennelse til Natural

Sist oppdatert:
En studie utført for Natural blir beskrevet som en av de mest banebrytende publikasjonene i 2004
I en melding fra selskapet kommer det frem at en publikasjonen av en klinisk studie gjennomført av Scandinavian Clinical Research er plukket ut som en av verdens 25 mest betydningsfulle vitenskaplige publikasjoner innenfor kosttilskudd i 2004.

Studien ble skrevet på vegne av Natural, og det er det er det amerikanske myndighetsorganet National Institutes of Health som har plukket ut det norskutførte vitenskapelige arbeidet på Tonalin® CLA.

En internasjonal jury plukket ut 25 publikasjoner som er de mest betydningsfulle publikasjonene innen kosttilskudd publisert i 2004. De 25 publikasjonene blir beskrevet som banebrytende, og ble plukket ut av 325 nominerte artikler.

Artikkelen om den norske CLA-studien ble publisert i anerkjente American Journal of
Clinical Nutrition1). Studien inkluderte 180 personer med lett til moderat overvekt, og viste at Tonalin® CLA i gjennomsnitt reduserte kroppsfettet med 9 prosent sammenlignet med placebogruppen.

Resultatene kunne ikke forklares med forskjeller i kaloriinntak eller fysisk aktivitet og er derfor dokumenterte effekter av substansen. Samtidig økte muskelmassen med nærmere 2 prosent i CLA gruppen. Undersøkelsen viste også at substansen ikke gir uønskede bivirkninger, skriver selskapet i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere