RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anette først i Holmenkollen

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Selvsagt bør Anette Sagen være første hopper i Holmenkollen.

Norge har et internasjonalt ikon i kvinnelig skihopping. Hun heter Anette Sagen, og hun har kommet seg frem ved tøffhet, ukuelig vilje og humør og hun har brøytet seg frem i et mannsdominert miljø.

Anette Sagen står for noe av det beste i Norge, og det vil være et sterkt internasjonalt signal hvis vi markerer det ved å la henne være første skiphopper når nye Holmenkollen står ferdig.

Holmenkollbakken er nå godkjent av Det internasjonale skiforbundet (FIS). Den blir en nasjonal stolthet med prislapp på en rund milliard kroner, og vil forhåpentligvis gi oss mye god internasjonal norgesreklame når Ski-VM arrangeres i Oslo til neste år.

Holmmenkollen er et nasjonalt idrettssymbol siden de første hopprennet ble arrangert 31. januar 1882 med 12.000 tilskuere.

Bakkerekorden er på 136 meter, satt av Tommy Ingebrigtsen i 2006. Bakken er bygget om hele 18 ganger.

Her kan du se kollens utvikling:Holmenkollen historikk

Den nye Holmenkollen har til nå vært en utbygging med millionsprekk og politisk krangel. Men snart står bakken ferdig, og da kan vi begynne å glede oss til fremtiden.

Et flott symbol ville være å markere den ved å la Norges fremste kvinnelige skihopper åpne arenaen.

Anette har hoppet i Holmenkollen flere ganger tidligere, og den freske skijenta sier sikkert ikke nei takk til en klapp på skulderen fra det offisielle ski-Norge.

Du kan gi henne din støtte ved å sende en offisiell stemme til: kollenhopp@radhuset.oslo.kommune.no

I skrivende stund er det nær 35.000 medlemmer i Facebook-gruppen «La Anette Sagen innvie Nye Holmekollen» - deriblant meg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere