RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ANFO mot skolereklame

Sist oppdatert:
Annonsørforeningen mener det er det offentliges oppgave å finansiere skolemateriell og vil ikke ha reklame i barneskolen.

Det stadig større kommersielle presset kan virke uheldig for de unges utvikling, atferd, verdier og holdninger, mener Forbrukerombudet. Propaganda skrev onsdag at ombudet i en høringsuttalelse går mot reklame i skolen.

ANFO er enig med Forbrukerombudet i at det ikke er ønskelig med reklamefinansiering av skolemateriell i barneskolen. Hvis annonsørene går inn på denne arenaen vil det frita myndighetene fra å bevilge tilstrekkelige midler til skolene. Igjen vil vi oppleve at store valgløfter brytes kort tid etter.

- Det er myndighetenes oppgave å finansiere lærebøker og skolemateriell, påpeker ANFOs administrerende direktør, Bjørn Hauge, overfor Propaganda.

Men fullt kommersielt fravær, tror ikke Hauge på. Han legger til at det ikke bør settes grenser for sponsing av barnas fritidsaktiviteter, enten det skjer i skolefritidsordningen (SFO) eller etter skoletid.

- Sponsing fra næringslivet vil gjøre at flere har råd og anledning til å delta i aktivitetene. Og de fleste annonsører som ønsker å nå barn som målgruppe er bevisste og forsiktige i sin kommunikasjon. Men det bør være arrangørene av aktivitetene som overvåker at useriøse ikke slipper til, påpeker Hauge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere