RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angelina Jolie ber Syrias naboer åpne grensene

Domiz (NTB-AFP): Skuespiller og FN-utsending Angelina Jolie, som har besøkt fire av Syrias grenser, ber nabolandene åpne opp for flyktninger fra det krigsherjede landet.

Goodwillambassadøren for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har de siste dagene besøkt flere av landene som omkranser borgerkrigsherjede Syria. Søndag var hun flyktningleiren Domiz i provinsen Dohuk i den selvstyrte kurdiske regionen i Nord-Irak.

- Det aller viktigste er at landene nær den syriske grensen samarbeider og sørger for at grensene alltid er åpne, sa Jolie.

Skuespilleren roser den kurdiske regjeringen for å ikke ha stengt grensen, og sier hun vet hvor vennlige kurderne har vært mot syriske flyktninger.

Den kurdiske regionen huser flesteparten av Iraks syriske flyktninger. Ifølge UNHCR er 25.500 flyktninger fra Syria registrert i Irak. Ytterligere 11.000 venter på å bli registrert.

Mer enn 250.000 flyktninger har blitt registrert i nabolandene, men det reelle antallet syrere som har flyktet fra den blodige krigen, er langt høyere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere