RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Skuespiller og spesialutsending for FN, Angelina Jolie, sammen med den britiske utenriksministeren William Hague under åpningen av det fire dager lange toppmøtet mot bruk av voldtekt som våpen.
Skuespiller og spesialutsending for FN, Angelina Jolie, sammen med den britiske utenriksministeren William Hague under åpningen av det fire dager lange toppmøtet mot bruk av voldtekt som våpen. Foto: Andrew Winning (Reuters/NTB scanpix)

Angelina Jolie kjemper mot bruk av voldtekt som våpen

Sist oppdatert:
Filmstjernen og aktivisten fronter kampen mot bruk av voldtekt som våpen i krig og konflikter, og hun krever at overgripere stilles til ansvar for sine ugjerninger.

Sammen med den britiske utenriksministeren William Hague, åpnet Jolie tirsdag et fire dager langt toppmøte i London som skal sette søkelyset på bruken av seksuelle overgrep som våpen i konflikter og hvordan man kan få slutt på det.

- Det er en myte at voldtekt er en uunngåelig del av konflikter, sa Jolie i sitt åpningsinnlegg.

- Det er et krigsvåpen som rettes mot sivile. Det brukes for å torturere og ydmyke mennesker, deriblant mange barn. Som del av det internasjonale samfunnet er vi ansvarlige for det og for å få en slutt på det, sa Jolie videre.

Jolie, som er spesialutsending for FN, har i flere år engasjert seg i kampen mot seksualisert vold, og hun og Hague har blant annet vært i Kongo og i Bosnia der de har møtt kvinner som har blitt utsatt for voldtekt i konflikter.

Toppmøtet er det største i sitt slag og har delegater fra 117 land. Gjennom en rekke arrangementer, hvor mange også er åpne for publikum, håper Jolie, Hague og de andre delarrangørene å vekke folks bevissthet om bruken av voldtekt som våpen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere