RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angell tilbake i Norge

Oslo (NTB): Høyre-mannen Christian Angell, som var tiltalt for ulovlig politisk virksomhet i Egypt, kom lørdag tilbake til Norge.

- Han er tilbake, har det bra og er glad for å se familien igjen, sier kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes i Høyre til NTB.

Angell ble sammen med 42 andre aktivister, flere av dem amerikanere, tiltalt for å ha drevet ulovlig politisk virksomhet i Egypt. De fikk forlate landet torsdag kveld. Angell dro med fly til Kypros, der han ble værende i en periode etter at en streik forsinket flytrafikken.

- Angell er takknemlig for all støtten fra familie, venner og andre, sier Aanes.

Egyptiske aviser rettet fredag skarp kritikk mot landets myndigheter, melder nyhetsbyrået AFP. Den uavhengige avisen Al-Tahrir omtaler saken som en skandale. Den mener at det regjerende militærrådet har presset domstolene til å la utlendingene forlate landet.

«På bare 24 timer har militærrådet vist verden at enhver form for juridisk uavhengighet kun er en illusjon i Egypt», skrev avisen. Avisen anklager rådet for å ha latt seg presse av høytstående amerikanske tjenestemenn som dro til Kairo for å forhandle fram en avtale. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere