RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angola passerer en million fat

Sist oppdatert:
Angola fortsetter å styrke sin posisjon som en av de større oljeprodusentene i verden. Landets daglige produksjon har nå passert en milione fat pr. dag
Ifølge talsmenn for statsoljeselskapet Sonangol passert Angolas samlede oljeproduksjon en million fat pr. dag denne uken, melder Dow Joens Newswires.

Det er igangsettelsen av produksjonen på det store Kizomba-feltet som nå har satt en nye milepæl i landets raskt ekspanderende oljeproduksjon. Det er BP som er operatør for feltet som nå produserer 120.000 fat olje pr. dag.

Kizomba-feltets produksjon vil bli giret opp de neste månedene etter hvert som flere produksjonsbrønner settes i drift. Platåproduksjonen er ventet å havne på 250.000 fat pr. dag.

Regjeringen Angola regner med å neste år nå en dagsproduksjon på 1,6 millioner fat, i det flere store felt utenfor syten er på vei inn i produksjonsfasen.

Både Norsk Hydro og Statoil har eierinteresser i offshoreeventyret utenfor Angola, men også flere norske oljeserviceselskaper har aktive på sokkelen. Statoilk eier 13,3 prosent i blokk 15 hvor Kizomba-feltet befinner seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere