RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angola-produksjon for StatoilHydro

Sist oppdatert:
Totalt ventes det at 80 millioner fat olje vil komme fra Marimba Nord-feltet.
StatoilHydro opplyser at produksjonen ved Marimba Nord-feltet utenfor kysten av Angola, skriver oljeselskapet i en børsmelding.

StatoilHydro har en andel på 13,33 prosent i blokken og refererer til ExxonMobils opplysninger om at Marimba Nord produsere 80 millioner fat olje. Den daglige produksjonen skal nå 40.000 fat per dag på topp.

– ExxonMobil har gjennomført dette prosjektet som planlagt, både med hensyn til kostnader, tidsforbruk og ikke minst med et meget godt sikkerhetsresultat. Marimba vil i årene som kommer fylle opp ledig prosesseringskapasitet på Kizomba A og er den første i rekken av satellitter vi forventer vil bli utbygd på blokk 15. Produksjonen fra Angola er meget viktig for StatoilHydro, sier områdeleder Petter Henrik Øyen i StatoilHydro.

I blokken er det også produksjon på Kizomba B og Xikomba. Totalt vil produksjonen på blokk 15 komme opp i 540.000 fat olje per dag. Operatøren har beregnet de utvinnbare reservene i blokken til to milliarder fat olje.

ExxonMobil har 40 prosent i blokk 15, mens BP og Eni sitter med henholdsvis 26,67 prosent og 20 prosent. Det angolanske statsoljeselskapet Sonangol er konsesjonær for blokken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere