RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrende Birkedal står fram som homofil

Foto: Roy Storvik (Roy Storvik)
Sist oppdatert:
Trond Birkedal sier han angrer på snikfilmingen og på at han ikke har vært ærlig om sin legning tidligere.

Det er i et intervju med magasinet Plot den tidligere Frp-politikeren står fram som homofil og samtidig snakker ut om snikfilmingen av unge menn i dusjen. I mars i år ble han pågrepet og siktet, først i forhold til de hemmelige opptakene, senere for seksuell omgang med en person under 16 år.

Saken satte en brå stopper for Birkedals Frp-karriere. Han var på dette tidspunktet partiets ordførerkandidat i Stavanger.

Til Plot sier Birkedal at han håper på en tilståelsesdom for smugfilmingen, som er det eneste straffbare forholdet han innrømmer.

- Jeg syns det er vondt å tenke på hva jeg har gjort. Skyldfølelsen kommer plutselig, som stikk i magen, sier han til bladet.

I reportasjen snakker Birkedal for første gang offentlig ut om sin homofile legning. Han sier han var 13 år da han forsto at han var homofil, men at han ikke har turt å stå fram før nå.

- Det handlet om mine egne forventninger til hvordan jeg skulle være. Det passet så dårlig inn i rollen jeg hadde definert for meg selv. Du blir definert ut fra det. Det har vært min store panikk, sier Birkedal til bladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere