RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrep Forsvaret med datavirus

Foto: Lars Magne Hovtun / Forsvaret (Scanpix)
Sist oppdatert:
Dagen etter at norske fly gikk på vingene over Libya, ble Forsvaret angrepet - av datavirus.

Dagen etter at norske jagerfly letter fra basen på Kreta for å fly sine første oppdrag over Libya, ble Forsvaret rammet av et virusangrep. Flere hundre forsvarsansatte mottok en virusinfisert e-post, skriver VG. Tilsynelatende var det en e-post fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, men i vedlegget lå det programvare som kunne gjøre stor skade.

Les også: Her øver de cyberkrig

Les også: Dataormen som virkelig kan gjøre skade

- Vi ser dette som et målrettet cyberangrep mot Forsvaret. Her kom forsøket på infiltrasjon kort tid etter beslutningen om å sende norske styrker til operasjonen i Libya. Vi har ikke sett slike angrep så nært i tid i forhold til konflikter Norge har vært involvert i tidligere, men vi kan ikke si det er en sammenheng, sier Ivar Kjærem, major og seksjonssjef ved Forsvarets senter for beskyttelse av kritisk informasjon, til VG.

Angrepet ble stoppet i tide, men Forsvaret mener det dreier seg om et såkalt rekognoseringsangrep - et forsøk på å kartlegge Forsvarets systemer og svakheter - og at et annet lands etterretning kan stå bak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere