RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrep gutt med kniv og skralle

Foto: Elisabeth Løsnæs (Østlands-Posten)
Sist oppdatert:
23-åringen hogg løs med kniven mens han slo med ei skralle mot unggutten i boligen på Torstrand. Bare flaks hindret at angrepet ikke endte med drap.

Det konkluderte aktor, politiinspektør Magnar Pedersen, med i sin prosedyre i rettssaken mot en 23-åring, skriver Østlands Posten.

23-åringen er tiltalt for blant annet ran og knivangrepet mot en 22-åring på Torstrand den 5. mars i år.

Mannen er tiltalt for flere grove forbrytelser i Larvik det siste året. På tiltalebenken sitter også tre unge kvinner, to 22-åringer og en 24-åring.

- Tilfeldig at det ikke endte med drap
- Det er bare tilfeldig at det ikke endte med drap, sa Pedersen, og ba om fire år og seks måneders fengsel for 23-åringen.

Han ba om at ett år av straffen gjøres betinget, og at prøvetiden blir satt til tre år.

Pedersen opplyste at politiet har vært nær ved å be om en rettspsykiatrisk vurdering av mannen på grunn av brutaliteten ved hendelsene han er tiltalt for, og hans voldelige historikk.

Slått i ansiktet med et jernrør
I 2006, bare 19 år gammel, gikk han løs på en mann i en leilighet i Danmark.

Den ranstiltalte 23-åringen slo mannen i ansiktet med et jernrør, og da han falt om fortsatte han å sparke ham. Offeret måtte fjerne det ene øye etter det brutale overfallet, som 23-åringen måtte sone ett år og seks måneder for i Danmark. Han ble også utestengt fra landet i en periode på fem år.

Opptakten til knivangrepet den 5. mars, var at 23-åringen dagen før ble pågrepet for vold mot sin ekskjæreste. Under pågripelsen hevder tiltalte at det skal ha falt trusler fra personer som observerte at politiet arresterte han.

Dette skulle han ordne opp i dagen etter, og gikk et par gater ned til der unggutten bodde. Søsteren (22), som sammen med broren er tiltalt for et ran på Torstrand den 29. august i fjor, og som også er siktet for ranet på Østre Halsen sist helg, ringte på døren.

Da unggutten åpnet, skal 23-åringen ha angrepet han med kniven og ei skralle, som er et verktøy.

Forsvarte seg med et balltre
Mannen forsvarte seg med et balltre, men fikk knivrisp i halsen, et knivstikk i enden og et kutt over øyet. Den verste skaden ble påført i venstre arm. Kniven spjæret armen og musklene fra underarmen til overarmen og såret var mellom 15-20 centimeter langt. Da gutten kom til sykehuset i Tønsberg oppdaget legene at hovedarterien i armen var blottlagt, men ikke skadet, av knivhogget.

«Med en skade på den ville han overlevd i 30-40 sekunder», opplyste det sakkyndige legevitnet, som sydde armen med flere hundre sting.

Pedersen advarte mot 23-åringen i sin prosedyre.

- Han er en meget farlig person, mente aktor.

23-åringen er tidligere dømt for trusler, narkotika og grov vold.

Etter angrepet den 5. mars har 23-åringen vært varetektsfengslet.

Les flere saker i Østlands Posten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere