Angrep islamister som skal holde finske gisler

Sana (NTB-AFP-Reuters): Hæren i Jemen har angrepet islamister med al-Qaida-tilknytning som mistenkes for å holde to finner og en østerriker i fangenskap, opplyste lokale stammekilder mandag.

- Tre mennesker ble drept, sier kildene.

Kampene startet søndag kveld i byen Manaseh, hvor al-Qaida-grupper skal stå sterkt. Manaseh ligger i den sentrale al-Bayda-provinsen sør i landet.

Hærens offensiv ble satt i gang etter at tre antatte opprørere, som anklages for å holde de tre europeerne som gisler, nektet å overgi seg, til tross for meklingsforsøk, ifølge stammekildene. Tre jemenittiske soldater ble deretter drept i et hevnangrep mot en militær kontrollpost i byen Radda. Dessuten ble minst åtte soldater drept og ti såret i et selvmordsangrep i samme by senere mandag.

De tre antatte opprørerne er brødre av al-Qaida-lederen Tarek al-Dahab, som ble drept i februar i fjor. De avviser at de holder gislene.

- De tre europeiske gislene er ikke i Manaseh. De kan være et annet sted i Maarib, sier en stammekilde som står i kontakt med opprørerne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.