*Nettavisen* Nyheter.

Angrep med biljardkuler i sokken

Foto: Roar Grønstad (Romerikes Blad)

Den då 17 år gamle gutten er dømt til samfunnstraff.

Det skriver Romerikes Blad.

I den ferske dommen fra Nedre Romerike tingrett beskrives det hvordan den nå 17 år gamle strømlingen oppsøkte fornærmede. Med seg hadde han en sokk og to biljardkuler som han hadde stjålet på fritidsklubben.

Uten forvarsel slynget han sokken med kulene mot hodet til den jevnaldrende gutten flere ganger.

Fornærmede ble påført brudd i pannen og tinningbeinet, hjernerystelse og smerter i hodet over en lengre periode.

Fikk samfunnsstraff
Politiadvokat Tom Danielson i Romerike politidistrikt sier til Romerikes Blad at politiet ser svært alvorlig på voldshandlingen. Politiadvokaten mener det kun er tilfeldigheter som gjorde at offeret i saken ikke fikk varige skader.

- I alle tilfeller der det blir slått mot hodet, særlig her hvor det er brukt et slags våpen, er det stor risiko for at skadeutfallet er alvorlig, og livsvarende, sier politiadvokaten.

Hendelsen fant sted på slutten av 2009. Ikke før i juni i år kom saken opp for retten. Ifølge dommen er det flere årsaker til dette. Både politihensyn og det faktum at tiltalte selv var et halvt år i hjemlandet i perioden.

Den nå 17 år gamle gutten ble idømt 120 timers samfunnsstraff. Retten skriver i dommen at de falt ned på samfunnsstraff som et alternativ til ubetinget fengsel grunnet tiltaltes lave alder.

Politiet er fornøyd med dommen, og vil ikke anke. I tillegg ble han dømt til å betale 20.000 kroner i oppreisning til den fornærmede gutten.

Skjerpet seg
Retten skriver videre at hendelsen må karakteriseres som en alvorlig voldsovertredelse:

-Tiltalte har utvist et sterkt forsett ved at han dro rundt og lette etter fornærmede, og tok med sokken med biljardkulene, med det formål å skade fornærmede, skriver tingretten i dommen.

17-åringens forsvarer, Gunhild Lærum forteller at de har godtatt dommen.

Les flere saker hos Romerikes Blad her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.