Angrep mot gassledning i Algerie

Foto: - (Afp)

Alger (NTB-AFP-Reuters): To sikkerhetsvakter er drept og sju andre såret i et angrep mot en gassrørledning nord i Algerie, opplyste øyenvitner mandag.

28.01.13 15:57

Det var væpnede islamister som angrep en forlegning for sikkerhetsfolk. Skuddvekslingene varte i en time, og to vakter ble deretter funnet drept. Vaktene var del av en væpnet, sivil avdeling som beskytter en gassrørledning i Bouira-regionen. Den frakter gass nordover fra Hasi R'Mel-feltet i Sahara-ørkenen.

Hæren har tatt opp jakten på angriperne, ifølge folk som bor i området.

Angrepet skjedde i Djebahia-området, omkring 70 kilometer øst for hovedstaden Alger, sent søndag kveld. Al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM) er aktiv i området, og det antas også at gruppens leder Abdelmalek Droukdel holder til her, ifølge en kilde i den algeriske sikkerhetstjenesten. Han legger til at Droukdel har begrenset kontakt med andre AQIM-ledere.

For snart to uker siden ble gassanlegget In Aménas sørøst i Algerie utsatt for et voldsomt terrorangrep. 38 ansatte ved anlegget ble drept under aksjonen. 37 av disse var utlendinger, blant dem flere norske Statoil-ansatte.

- Sammenlignet med In Aménas-angrepet er dette en veldig liten hendelse, sier den algeriske kilden om det siste angrepet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.