Siden angrepet ble innledet natt til lørdag, har minst sju soldater tilhørende sikkerhetsstyrkene ved basen blitt drept, sa innenriksminister Rajiv Mehrishi på en pressekonferanse søndag.

Fire opprørere som angrep basen, ble drept lørdag. Deretter ble det stille resten av natt til søndag før det brøt ut nye kamper søndag, la han til.

Gjennomsøker basen

Søndag ettermiddag var kampene imidlertid i ferd med å opphøre, sa statsråden, men hele basen skal gjennomgås i detalj for å være sikker på at det ikke skjuler seg flere opprørere der, la han til.

Det er uklart hvor mange angripere som fortsatt skjuler seg på basen, men ifølge lokale medier er det snakk om to personer. Indisk etterretning mener det var en gruppe på mellom fem og sju menn som tok seg over grensen fra Pakistan og angrep basen i Pathankot, som ligger 50 kilometer inne på indisk territorium i delstaten Punjab.

– Pakistansk støtte

– Pakistan må slutte å hjelpe militante som angriper India, sa Punjabs delstatsminister Sukhbir Singh Badal på en pressekonferanse i delstatshovedstaden Chandigarh.

India har tidligere beskyldt Pakistan for å være involvert ved å støtte opprørere som utfører angrep på indisk side av grensen. De to atommaktene har utkjempet tre kriger siden de ble uavhengige fra Storbritannia i 1947. (©NTB)