RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrep mot Malis fungerende president

Bamako (NTB-Reuters-AFP): Tre personer ble drept da flere hundre mennesker trengte seg inn i presidentpalasset i Malis hovedstad Bamako. Inntrengerne gikk til fysisk angrep på fungerende statssjef Dioncounda Traore.

Traore ble banket opp og måtte sendes til sykehus etter episoden mandag. Folkene som stormet palasset, krevde at han må gå av og overlate makten til kaptein Amadou Sanogo, som ledet statskuppet i Mali 22. mars.

Soldater som holdt vakt ved palasset, forsøkte ifølge øyenvitnet ikke å stanse inntrengerne. Andre steder i Bamako og rundt om i Mali kom det mandag til store demonstrasjoner mot en beslutning om å gi Sanogo status som «tidligere statsoverhode».

- Ordningen som den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS har fått i stand, er blitt til over hodene på vanlige mennesker i Mali. Den er et svik, sa Hamadoun Amion Guindo i paraplyorganisasjonen Komiteen av patriotiske bevegelser.

Mens presidentpalasset i Bamako ble okkupert, festet islamistiske opprørere med støtte fra terrornettverket al-Qaida grepet om de nordlige delene av Mali. Opprørerne har ifølge nyhetsbyrået AFP kontroll over et område med et flateinnhold større enn Frankrikes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere