RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrep på syrisk by nær Libanon

Amman (NTB-Reuters): Uroen i Syria krevde fredag 15 nye liv, samtidig som regjeringsstyrker gikk til angrep på byen Zabadani, ved den libanesiske grensen.

Det er første gang siden observatørene fra Den arabiske liga ankom Syria, at soldater har gjennomført et større angrep mot et område der motstanden mot det syriske regimet er stor. Zabadani er kjent for å være tilholdssted for mange deserterte soldater som nå deltar i opprøret.

- Stridsvogner bombarderer byen og har rykket inn i utkanten av den, men de blir møtt med motstand, sier Kamal al-Labwani, en opposisjonsleder fra Zabadani som flyktet til Jordan for to uker siden.

Ifølge eksilorganisasjonen Det syriske observatoriet for menneskerettigheter ble sju mennesker skutt og drept fredag, fire av dem i byen Homs. I tillegg døde tre personer, hvorav to ble såret tidligere i uka.

Det statlige nyhetsbyrået SANA meldte samme dag at fem soldater og offiserer, blant annet en oberst, er drept av det som omtales som «terroristgrupper». Ytterligere 15 ble såret i angrep i Homs og i områder utenfor Damaskus, ifølge byrået. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere