Gå til sidens hovedinnhold

Angrep politi fire ganger

32-åringen klikket hver eneste gang politiet ville arrestere ham.

(iBergen.no) Nå må den uniformshatende mannen i fengsel etter at Bergen tingrett dømte ham for gjentatte angrep på politiet.

Kastet stol og dispenser
Fire ganger måtte politipatruljer rykke ut etter at 32-åringen hadde skapt seg tussete. Første gang var en mai-natt i 2005 da han følte seg dårlig og ba politiet hjelpe ham å komme seg til Bergen legevakt. Inne hos legen ble han plutselig truende og politiet måtte gripe inn. De uniformerte mennene måtte dukke unna både for en stol og en såpedispenser mannen brukte som våpen. Etter ville slagsmål ble mannen kastet i fyllarresten.

Ett år senere fløy han i flint igjen etter å ha blitt nektet å komme inn på en 7-eleven-kiosk med en tent sigarett i hånden. Utenfor kiosken letet han fram en kjepp før han truet betjeningen med bank. Da politiet kom til stedet, ble mannen enda mer krakilsk og måtte legges i jern. Nok en gang tilbragte han natten på glattcelle.

Spyttet og sparket
Mindre enn en måned senere fikk legevakten nok et ublidt møte med 32-åringen. Denne gangen hadde han selv kuttet seg i hånden med en glassbit og trengte å sy såret. Den rabiate mannen måtte syes med tvang samtidig som han spyttet og sparket rundt seg i rent raseri mot leger og politi.

Foreløpige siste gang han rablet fullstendig var i august i fjor. Idet han ville ha politiet til å ordne opp i en truende situasjon mot ham, endte han selv med å bli arrestert for krakilsk oppførsel. Den overraskende utviklingen gjorde at skjellsordene haglet mot politibetjentene. I tillegg bet han tuppen av en plasthanske en av arresteforvarerne hadde på seg.

Formildende sykdom
I retten skyldte mannen på epilepsi og posttraumatisk stresslidelse for sin aggressive oppførsel. Og selv om retten fant diagnosene hans formildende, dømte den han likevel til ubetinget fengsel i 30 dager.

«Utgangspunktet er begrunnet i de sterke allmennpreventive hensyn som gjør seg gjeldende i slike saker, særlig politiets behov og legitime krav på beskyttelse under utførelsen i tjenesten.» skriver tingretten i dommen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut