*Nettavisen* Nyheter.

Angrep senker børsene

Aksje- og valutaverdiene raser i Midtøsten etter Israels første luftangrep i Libanon, siden styrkene trakk seg ut av landet i mai 2000.

Firmaet Solidere som gjenoppbygde Beirut etter landets borgerkrig i perioden 1975-2000 frontet dagens nedgang, melder Bloomberg. Selskapet som er grunnlagt av tidligere statsminister, Rafik Hariri, har rast fjorten prosent. Solidere er også det største selskapet som er børsnotert i Libanon.

NA24 - din næringslivsavis

-Denne typen hendelser får investorene og da spesielt de utenlandske til å tenke seg om når det kommer til investeringer i Midtøsten. Og dersom dette eskalerer til en full krig vil det ha en enormt ødeleggende påvirkning, sa Omar Radwan i HC Securities & Investment.

Børsras

Libanons BLOM-indeks raste ti prosent som er det største enkeltfallet siden indeksen ble opprettet i 1996. Israels TA-25-indeks tapte 4.3 prosent og Egypts CASE 30-indeks datt 3.8 prosent. Tyrkia merker også kjøret etter konflikten og deres ISE National-100-indeks datt til laveste verdi på to uker med et fall på 2.3 prosent.

Verdifall

Israels shekel har falt 1.3 prosent og handles for 4.5045 dollar som er den svakeste kursen siden april. Tyrkias lire falt 1.7 prosent til 1.5817 dollar.

Også de største børsnoterte bankene i Midtøsten har fått merke trykket der Tyrkias Isbank og Israels Bank Hapoalim har felt henholdsvis 3.6 prosent og 4.9 prosent i verdi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.