Israel har angrepet flere mål på Gazastripen etter at militante palestinere avfyrte et panservernmissil mot en skolebuss i Israel torsdag.

- Som svar på et angrep med panservernmissil fra Gazastripen mot en israelsk skolebuss i ettermiddag, gjennomfører IDF (den israelske hæren) brede tiltak mot terrormål på Gazastripen. I tillegg til bussangrepet har 45 raketter truffet Israel de siste tre timene, opplyser den israelske hærens talsmann i Skandinavia, Bjørn Hermann, i en e-post til Nettavisen.

Bombet Hamas-bygning
Det var Israels forsvarsminister Ehud Barak som beordret militærangrep mot flere mål i Gaza by etter angrepet på skolebussen.

Tre personer er bekreftet omkommet, og flere er skadd, inkludert et fire år gammelt barn, melder BBC.

Et israelsk fly bombet en Hamas-bygning nord i Gaza, og et israelsk angrepshelikopter avfyrte flere skudd med maskingevær på mål i Gaza. Dette er første angrepet med angrepshelikopter siden den israelske offensiven mot Gaza for to år siden, ifølge Reuters.

- 20 mennesker skadd
Hamas, som kontrollerer Gazastripen, sier 20 mennesker ble skadd i angrepene. I tillegg ble tre palestinere drept. Ofrene var 17, 22 og 50 år gamle.

Ingen har påtatt seg ansvaret for rakettangrepene mot israelsk mål torsdag.

Israelske myndigheter sier det er første gang at et panservernmissil blir brukt mot sivile mål.

- Bussen hadde nettopp sluppet av skolebarn, og det var bare en person i bussen da den ble truffet, opplyser israelske helsekilder.

En tenåring ble kritisk skadd i angrepet som skjedde i nærheten av kibbutzen Nahal Oz sør i landet.

Forverret situasjon
Konflikten mellom Israel og Hamas har forverret seg de siste ukene. Forrige måned var blant de blodigste siden Israel gikk til militært angrep på Gazastripen i julen 2008.

I løpet av en uke i mars måned ble ti palestinere drept i israelske angrep, inkludert barn og sivile. I samme tidsperiode avfyrte militante palestinere 80 raketter mot israelske mål.

En midlertidig våpenhvile mellom Israel og Hamas utløp 16. mars. Ingen av partene har ennå maktet å få på plass en ny våpenhvile.