*Nettavisen* Nyheter.

Angrep Warren for «skandinavisk-inspirert helsesystem»

Senator Elizabeth Warren ble hardt presset om helsedekning og skatt under demokratenes TV-debatt i Ohio tirsdag kveld.

16.10.19 09:38

Den 70 år gamle senatoren fra Massachusetts som har klatret på meningsmålingene den siste tiden, ble blant annet presset om helsedekning og skatt under debatten. Hun ble presset til å forklare hvordan hun har tenkt å finansiere den ambisiøse planen om helsehjelp for alle, kalt «Medicare for All».

Les også: - Det blir ikke noe NATO om Trump blir gjenvalgt

Hennes forslag ble av andre demokrater kritisert under TV-debatten i Westerville kritisert for å være «urealistisk» og «umulige å gjennomføre».

Det var særlig Pete Buttigieg som førte an. Borgermesteren i South Bend i Indiana anklagde Warrens plan om et skandinavisk-inspirert helsesystem, som han mener «vil føre til skatteøkning for middelklassen». Han sa hun ikke har kommet med en detaljert nok plan for hvordan hun ønsker å finansiere helsesystemet.

Klikk på bildet for å forstørre.  

HARDT PRESSET: Senator Elizabeth Warren måtte forsvare en rekke av sine politiske forslag under demokratenes TV-debatt i Ohio tirsdag kveld. Foto: John Minchillo (AP)

- Din signatur, senator, har vært å ha en plan for alt, unntatt dette; hvordan et hull på flere trillioner dollar i den helseplanen hun presenterer skal fylles, sa Buttigieg blant annet.

Se klippet fra debatten her

Men Warren forsvarte sine politiske planer.

– Min plan vil samlet sett senke utgiftene for hardtarbeidende amerikanere. Vi kan ikke lenger opprettholde et system hvor forsikringsselskapenes grådighet tvinger folk ut i økonomisk uføre, sa Warren.

Klikk på bildet for å forstørre.  

TV-DEBATT: Det var særlig Pete Buttigieg som førte an. Borgermesteren i South Bend i Indiana anklagde Elisabeth Warrens plan om et skandinavisk-inspirert helsesystem, som han mener «vil føre til skatteøkning for middelklassen». Foto: Shannon Stapleton (Reuters)

Senator Amy Klobuchar fra Minnesota anklagde Warren for å love velgerne gull og grønne skoger.

– Forskjellen mellom en plan og et luftslott er at du rent faktisk kan gjennomføre en plan, sa Klobuchar.

Warren slo igjen tilbake og kritiserte Klobuchar for å beskytte milliardærene med sitt skattesystem, skriver Reuters.

De mange angrepene mot Warren førte til at hun fikk mye tid til å svare for seg. Hun var den demokraten som fikk mest taletid av alle under debatten, ifølge CNN.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag